Plaats Leuke uitstapjes in de buurt

Pula

Het authentieke Pula gelegen op 37 kilometer van Camping Polari, is één van de oudste kuststeden van Kroatië. Pula is rijk aan geschiedenis die duidelijk terug te zien is in de vele overblijfselen uit het Romeinse tijdperk. Het beroemdste voorbeeld is het amfitheater uit de 1e eeuw, dat sterk doet denken aan het Colosseum in Rome. Naast dit imposante monument biedt Pula een schat aan andere Romeinse overblijfselen.

Bovendien zijn er prachtige stranden in de omgeving en allerlei leuke excursies te boeken. De hoogtepunten van Pula omvatten een bezoek aan het goed bewaarde amfitheater, de levendige grote markthal met haar vismarkt en het Kastell fort, vanwaar je een schitterend uitzicht over zee hebt. Andere Romeinse bezienswaardigheden zoals de Triomfboog en de Tempel van Augustus zijn ook een bezoek waard. Echter wanneer je een wandeling maakt door het centrum kun je veel van deze highlights hoe dan ook tegen.

Een kajaktocht naar de zeegrotten van Natuurpark Kamenjak waar je ook snorkelend een hoop te zien krijgt is één van de meest populaire activiteiten van de stad. Ook een trip naar de nabijgelegen Brijuni Eilanden behoort tot de mogelijkheden.